domov | kazalo strani | kontakt
O nas
Smučišče
Aktualno
Zgodovina
Foto galerija
Sponzorji

Kje lahko parkiram?

 

Parkirišče pri končni postaji proge LPP št. 1 Vižmarje-Mestni log je oddaljeno manj kot 15 minut od spodje postaje prve vlečnice. Pristop poteka mimo Turboinštituta do gozda, nato ob gozdu desno skozi sadovnjak in navzgor v breg po kolovozu ter po lažjem terenu še bolj desno po ravnici proti vlečnici.

 

Večji parkirni prostor je na zahodni strani TC Merkur, ki je namenjen dostopu do rekreativnih površin v šentviškem hribu; tja najlaže pridemo po ulici Pot na Gradišče (prva ulica levo takoj za tablo označitve kraja Gunclje) ali tudi skozi TC Merkur (če je ta odprt). 

 

Parkirni prostor na koncu ulice Pot k skakalnici pod samim smučiščem je sorazmerno majhen in običajno kmalu zaseden, zato ga ne priporočamo in je bolj uporaben samo za dovoz in odvoz uporabnikov poligona.

 

 


Druga možnost - DETAJLNI opis - ZELO PRIPOROČLJIVO


Mimo novega nakupovalnega centra Merkur v Gunclje ter takoj za označevalno tablo kraja levo v prvo ulico Pot na Gradišče, kjer je parkirni prostor ob zahodni strani le tega (stalno dvignjene zapornice) in je namenjen v skladu z lokacijsko dokumentacijo dostopu do rekreativnih površin. Od tu gremo ob ograji proti gozdu do hudourniške grape, nato pa zložno levo navzgor 140m ter na izravnavi desno in po 8 minutah dosežemo srednji del smučišča; lahko tudi takoj ob koncu ograje desno po grapi ob potoku po strmejši, krajši poti (5 minut).
izvedba Element - izdelava spletnih strani